Zabel zou stoppen bij Wk-winst

Als Erik Zabel zondag in Salzburg wereldkampioen was geworden, had hij de wielersport vaarwel gezegd, zo zei hij maandag tegen het Duitse persbureau DPA. De 36-jarige Duitser kwam echter enkele banddiktes tekort en greep voor de derde keer in zijn carrière naast de gouden medaille. Zabel is volgend seizoen dan ook gewoon op de fiets te bewonderen.

In 2007 heeft de vice-wereldkampioen een nieuwe mogelijkheid de regenboogtrui te veroveren. Aan de steun van het publiek kan het niet liggen: de WK wielrennen worden dan in het Duitse Stuttgart verreden.

Wielrenner Michael Boogerd boos op Rabobank ploeg

De medische begeleiding van zijn Rabobank ploeg heeft gefaald. Dat zegt wielrenner Michael Boogerd in de nieuwste uitgave van het blad Sportweek. Te lang sukkelde hij met een ontsteking aan de luchtwegen en daardoor werd zijn voorbereiding op de wereldkampioenschappen op de weg ernstig verstoord. “Zoiets maakt het allemaal net nog iets erger. Dat ik al een maand bij de ploeg aangeef dat ik problemen heb en er niks mee is gebeurd.”
Boogerd finishte bij het evenement in het Oostenrijkse Salzburg als 28ste.

Bettini nog niet uitgefietst

Paolo Bettini keek zondag enkele uren na het behalen van de wereldtitel wielrennen op de weg alweer vooruit. "Deze titel maakt de cirkel wel rond", aldus de Italiaan in La Gazzetta dello Sport. "Maar kijk ik naar de klassiekers, dan mist de Ronde van Vlaanderen nog. En mij is ook vaak gevraagd me serieus voor te bereiden op een grote ronde."

"We zien het wel", vervolgde 'De Krekel' zijn relaas. "Maar ik ga sowieso nieuwe dingen doen. Ik wil me in ieder geval gaan focussen op het baanwielrennen, op de zesdaagsen."

Paolo Bettini sprint naar WK-zege

Is het parcours wel selectief genoeg? Dat was de grote vraag aan de vooravond van het WK wielrennen op de weg in Salzburg. Het maakte Paolo Bettini zondag niets uit. De Olympisch kampioen probeerde alleen weg te rijden, maar won uiteindelijk in de sprint. Daarmee maakte de 32-jarige Italiaan zijn erelijst zo goed als compleet.

De Italiaanse ploeg, volgens Bettini een gezelschap van louter kopmannen, was de hele wedstrijd actief. Matteo Tosatto en Rinaldo Nocentini waren mee in de eerste grote kopgroep, waarin Bram de Groot namens Nederland was meegesprongen. Het gezelschap kreeg een maximale voorspong van veertien minuten, maar het peloton bleef controleren.


Lees verder...

Vinokoerov wint Vuelta

Aleksandr Vinokoerov heeft zondag de Ronde van Spanje gewonnen. De Kazak won voor het eerst in zijn loopbaan een van de drie grote ronden. De leidende positie van de wielrenner van Astana kwam in de slotetappe, met start en finish in Madrid, niet meer in gevaar. De ritwinst was voor de Duitser Erik Zabel, die de massasprint won.

Vinokoerov nam woensdag in een bergrit met finish in Granada de leiderstrui over van de Spanjaard Alejandro Valverde. Een dag later breidde hij zijn voorsprong verder uit om zaterdag ook nog te zegevieren in de tweede individuele tijdrit.

Valverde sloot de Ronde van Spanje als tweede af op 1.12 van Vinokoerov. De Kazak Andrej Kasjetsjkin werd derde in de eindrangschikking, waarin Theo Eltink de beste Nederlander was. De Rabo-renner werd 24e.