Sprinter Peter Möhlmann naar Duitse wielerploeg

Wielrenner Peter Möhlmann heeft een contract getekend bij de Duitse continentale wielerploeg Team Regiostrom-Senges. De 24-jarige renner uit Apeldoorn heeft voor een seizoen getekend. Möhlmann reed afgelopen seizoen bij Fondas P3-transfer en was eerder actief bij Rabobank. Hij won dit seizoen de Ronde van Overijssel, ondanks tegenslagen als ziektes en blessures.

Klimmer Rujano verstrekt bij QuickStep wielerploeg

Wielrenner Jose Rujano heeft na een half seizoen de QuickStep-formatie alweer verlaten. Renner en ploegleiding zijn overeen gekomen dat het contract mocht worden ontbonden. Rujano geeft in een kort persbericht aan dat hij er door 'persoonlijke redenen niet in geslaagd was om zijn doelen te halen' . Cedric Vasseur verlengde juist bij QuickStep. Rujano reed de eerste maanden van het seizoen voor Selle Italia en stapte zoals vooraf afgesproken vervolgens over naar de Belgische Pro Tour-formatie QuickStep. Ook in de beginfase van het wielerjaar haalde hij zijn niveau van 2005 niet, toen hij derde werd in het eindklassement van de Giro en ook een rit won in de Italiaanse ronde.

 

Russische Tinkoff wielerploeg wil Jan Ullrich

Wielrenner Jan Ullrich zou in de belangstelling staan van Team Tinkoff, de ploeg die Danilo Hondo en binnenkort ook Tyler Hamilton al wist te strikken voor volgend jaar. Het Italiaans-Russische Pro Continental Team heeft volgens de Gazzetta dello Sport contact gelegd met het management van de Duitser, die verdacht werd in de affaire rond de Spaanse arts Fuentes. Volgens de teamleiding verdienen al de hierboven genoemde renners, die zonder uitzondering tijdelijk langs de kant stonden vanwege (het onder verdenking staan van) doping gebruik een tweede kans. De volgende renners ondertekenden al een contract met Tinkoff: Elia Aggiano, Pavel Brutt, Ilya Chernetsky, Salvatore Commesso, Daniele Contrini, Danilo Hondo, Mikhail Ignatyev, Sergey Klimov,Ruggero Marzoli, Anton Mindlin, Ivan Rovny, Alexander Serov, Ricardo Serrano, Nikolay Trusov en Steffen Weigold .

 

Wielrenner Huub Duyn naar Amerikaans team.

Wielrenner Huub Duyn heeft woensdag bij de Amerikaanse ploeg TIAA-CREF een éénjarig contract getekend met een optie voor nog een seizoen. De 22-jarige inwoner van Onderdijk, die het afgelopen seizoen voor het Rabobank Continental Team reed, gaat daar samenwerken met teammanager Jonathan Vaughters, een oud-ploeggenoot van Lance Armstrong.

Duyn schreef dit jaar Parijs-Tours voor renners onder de 23 jaar op zijn naam en hij boekte ritzeges in de Triptyque des Monts et Châteaux en de Triptyque des Barrages (-23).

Geen Alpe d'Huez in Tour de France 2007

De Tour de France 2007 laat l'Alpe d'Huez links liggen. De organisatie onthulde donderdag het volledige etappeschema van de 94ste editie van de Ronde van Frankrijk. Ook de Mont Ventoux is niet van de partij, maar befaamde cols als de Galibier en de Aubisque zijn wel opgenomen. In totaal zijn er zes bergetappes, waarvan drie met aankomst bergop.


Lees verder...

Saiz heeft toch ProTour licentie

Manolo Saiz is weer in het bezit van een ProTour-licentie. De internationale wielerunie UCI verleende de licentie vrijdag aan Active Bay's, het bedrijf waar de Spanjaard directeur van is. De verwachting is dat Saiz, die één van de hoofdverdachten is in de zaak rond arts Eufemiano Fuentes, komend seizoen een nieuwe ploeg wil oprichten. Lees verder...

Renners vrijuit in zaak Fuentes

De Spaanse wielerbond heeft zaterdag de rennersdossiers in de grootschalige dopingzaak 'Operación Puerto' gesloten. De wedstrijdcommissie onderneemt geen verdere juridische stappen en dat betekent dat de betrokken Spaanse renners weer kunnen fietsen. De UCI betreurt de gang van zaken en sluit niet uit dat het onderzoek wordt heropend.

Het besluit van de Spaanse bond volgt op de beslissing van de Italiaanse bond om de aanklacht tegen Ivan Basso in te trekken. Michele Scarponi (Ita), Jörg Jaksche (Dui), Giampaolo Caruso (Ita) en Jan Ullrich (Dui) moeten in theorie nog afwachten wat hun bonden doen, maar de Spaanse justitie verbiedt verder gebruik van de 'Operación Puerto'-dossiers. Het onderzoek naar ploegleider Manolo Saiz gaat nog wel verder. Saiz, een van de hoofdverdachten is in de zaak rond arts Eufemiano Fuentes, kreeg zaterdag wel zijn ProTour-licentie terug.

Sprinter Hunter niet naar CSC wielerploeg, maar naar Barloworld

Robert Hunter rijdt vanaf volgend seizoen bij Team Barloworld. Eerder vandaag lieten we al weten dat hij ook in onderhandeling was met manager Bjarne Riis van Team CSC. Echter nu heeft de Zuid-Afrikaan al een contract getekend bij het ProContinentale Barloworld.

De 29-jarige Hunter, die volgend seizoen aan zijn negende seizoen als prof begint, komt over van het Zwitserse Phonak. Dit seizoen werd hij onder meer tweede in de Doha International GP en vierde in de Ronde van Qatar. In totaal heeft hij 23 overwinningen geboekt. Hij reed al 5 maal de Tour de France, 1 keer de Giro d'Italia en 2 keer de Vuelta. Lees verder...

Basso blijft enorm ambitieus

Wielrenner Ivan Basso blijft een man vol ambitie, of het nu bij Team CSC, Discovery Channel, Barloworld op een andere ploeg is. "De Tour en de Giro zijn mijn hoofddoelen", klinkt hij zelfverzekerd.

De 28-jarige Italiaan, die ondanks het feit dat zijn naam besmeurd is door de zaak-Fuentes (nog) niet geschorst is, moet op zoek naar een ploeg. Team CSC wou het risico immers niet lopen nog langer een mogelijke dopingzondaar onder hun hoede te nemen. Vooral Discovery Channel en Barloworld graaien naar de Girowinnaar.

In ieder geval maakt het Basso weinig uit, zijn hoofddoelen blijven dezelfde. "Ik wil de Tour de France en de Giro d'Italia winnen! In welk truitje dat dat zal zijn weet ik nog niet, het zal van het programma en de contractvoorwaarden afhangen."

Cyclocross als big boerenbusiness

Sven Nys heeft zijn eigen trendy kledinglijn. Hij toucheert 5000 euro startgeld per cross. De organisatoren ontvangen tegenwoordig 1500 vip's en de televisie zendt zijn exploten rechtstreeks uit. Ook zondag in Ruddervoorde. Kortom: veldrijden is 'big business' geworden in Vlaanderen. 'Mag het', zegt de vrouw van Nys. Ondertussen zijn er ook de tekenen dat de bomen in het veld niet tot in de hemel blijven groeien.
Lees verder...

Wielrenner Hugo Pena tekent bij Unibet.com

De Colombiaanse wielrenner Victor Hugo Pena heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij Unibet.com. Dat maakte het team van manager Jacques Hanegraaf dinsdag bekend. De 32-jarige Pena kwam eerder uit voor Phonak en US Postal. In 2003 droeg hij drie dagen de gele trui in de Ronde van Frankrijk.
Pena begon zijn carrière in 1997 bij Telecom-Flavia. In 2000 zegevierde hij in een rit in de Ronde van Italië en ook in de Ronde van Nederland. Met US Postal won hij in 2003 de ploegentijdrit in de Tour, en een jaar later schreef hij ook een etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam. Zijn nieuwe ploeg Unibet.com komt volgend jaar uit in de ProTour.

Wielrenner Ivan Basso wil bij Team CSC blijven

De Italiaan Ivan Basso heeft na een verhelderend gesprek met manager Bjarne Riis verklaard dat hij het liefst zijn wielerloopbaan bij de CSC wielerploeg voortzet. De 28-jarige Italiaan zei tevens dat hij aanbiedingen op zak heeft van Milram en Discovery Channel. Afgelopen week werd Basso wegens gebrek aan bewijs in eigen land vrijgesproken voor betrokkenheid in de dopingzaak Fuentes. Zijn contract bij de Deense formatie loopt nog tot eind 2008.

Spanjaarden aan de leiding in Zesdaagse Amsterdam

De Spaanse baanwielrenners Juan Llaneras en Isaac Galvez hebben na de eerste dag van de veertiende editie van de zesdaagse van Amsterdam de leiding in handen. De twee, wereldkampioen koppelkoers, hebben een ronde voorsprong op de naaste concurrenten.
De Zwitsers Bruno Risi en Franco Marvulli, die de eerste onderdelen op de avond wonnen, bezetten de tweede plaats omdat ze meer punten bijeen hebben gesprokkeld dan het Nederlandse tweetal Danny Stam en Peter Schep.

Franse wielrenner Guesdon wint Parijs-Tours

De Franse wielrenner Frédéric Guesdon heeft zondag een razendsnelle editie van de wielerklassieker Parijs-Tours gewonnen. Guesdon klopte in de sprint zijn medevluchter, de Noor Kurt-Asle Arvesen.

Guesdon viel aan op acht kilometer voor de streep en kreeg van zijn drie medevluchters alleen nog Arvesen achter zich aan. Achter het tweetal kwam het overgebleven rennersveld samen. De Australiër Stuart O'Grady won de sprint om de derde plaats. De renners finishten met een voorsprong van ruim een kwartier op het snelste tijdschema.

Na Parijs-Tours volgt nog één wedstrijd in de ProTour-cyclus: zaterdag de Ronde van Lombardije.