Ruzie in de wielersport

Het rommelt in wielerland. Organisator van de Ronde van Frankrijk ASO en de internationale wielerunie UCI leven op voet van oorlog met elkaar. De ASO wil voor de Tour 2008 zelf bepalen welke teams het uit gaat nodigen voor de belangrijkste wielerronde van het jaar. De UCI is bang dat enkele topploegen (zoals Rabobank) niet mee mogen doen en dreigt met straffen wanneer het een of meerdere topploegen niet aan de start laat verschijnen. In Spanje roept zelfs oud-winnaar Bahamontes zijn landgenoten op thuis te blijven, omdat titelverdediger Alberto Contador niet welkom is.

 

Weening begint seizoen in Clasica de Almería

Rabobankrenner Pieter Weening rijdt komende zondag bij de Clasica de Almería zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De Fries van de Rabobank-formatie kon dit jaar nog niet in actie komen wegens tendinitis aan zijn knie.

Maandag gaat Weening met Rabobank mee naar de Ronde van Valencia. Daar werkt hij zijn laatste trainingen af ter voorbereiding op zijn seizoensdebuut. Naast Weening vaardigt Rabo ook Denis Menchov, Graeme Brown, Tom Leezer, Bram de Groot, Bauke Mollema, Pedro Horrillo en Oscar Freire naar de Clasica de Almería.