Cijfers voorjaar spreken tegen Rabobank

Na een slechte aprilmaand staat niemand bij de Rabobank wielerploegen te springen om conclusies te trekken. Die zullen immers niet positief zijn na een periode waarin het voor de grootste Nederlandse ploeg had moeten gebeuren. Het vooraf zo geroemde oranjeblok faalde in april, op een paar individuele prestaties na. Wat een verschil met het begin van het voorjaar. Lees meer

Raboploeg wordt gestraft voor uitgesproken ambitie

Het was dit voorjaar vlees noch vis. In de klimkoersen ontbrak een troef naast Gesink, in de keienklassiekers was de ploeg uiterst wisselvallig. Dat Flecha viel in de finale van Parijs-Roubaix en Oscar Freire een deel van het voorseizoen moest missen door een ribblessure, mag als verzachtende omstandigheid worden aangevoerd. Ploegmanager Harold Knebel kan de kritiek begrijpen. "We krijgen de bal hard teruggekaatst, omdat we onze plannen nadrukkelijk uitgesproken hebben. Maar wat wil je dan ? Dat we geen enkele ambitie uitstralen ?

Kritiek op Rabobank wielerploeg neemt toe

Sinds de Amstel Goldrace van 2001 (Erik Dekker) won Rabobank geen enkele aprilklassieker. Ploegleider Erik Breukink noemt de aprilmaand, met de vier grote afspraken in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race (waar Robert Gesink derde werd) en Luik-Bastenaken-Luik, 'wel wat tegenvallend'. "Als je ambities uitspreekt en zegt dat je er heel wat van verwacht, mag je niet tevreden zijn met dit resultaat."

Andy Schleck (Saxo Bank) wint Luik-Bastenaken-Luik

De Luxemburger Andy Schleck heeft de 95ste editie van Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De renner van Saxo kwam in Ans na 261 kilometer, na een solo van 20 km, alleen aan.  
                                       
Vier 'kleine' renners mochten uren in het zicht van de camera's rijden, maar na 225 km koers nam de fine fleur van het wielerpeloton de regie in handen. Philippe Gilbert was de eerste kanshebber die de benen strekte.Hij passeerde een groepje met Karsten Kroon en Robert Gesink en bereikte met voorsprong de voorlaatste klim van de dag.Net na de top werd hij achterhaald door Andy Schleck, die hem liet staan en al snel een beslissend gat sloeg. Joaquim Rodríguez kwam na een minuut als tweede binnen in La Doyenne.

Italiaan Rebellin wint Waalse Pijl 2009

Davide Rebellin heeft voor de derde keer in zijn carrière de Waalse Pijl gewonnen. De Italiaan, die de Waalse semi-klassieker in 2004 en 2007 ook won, had na 198 km de sterkste benen bij de aankomst op de Muur van Hoei.   
                                      
De 37-jarige Rebellin (Serramenti PVC Diquigiovanni - Androni Giocattoli) was een van de 40 renners die gezamenlijk aan de slotklim begonnen. De Fransman Lelay sprong daar als eerste weg. Cadel Evans reed met de betere klimmers in zijn wiel het gaatje weer dicht,waarna Rebellin op zo'n 200 meter voor de streep versnelde.