Terugblik Ronde van Oman 2011In 2011 werd de Ronde van Oman gewonnen door Robert Gesink. De renner uit de Rabobank-ploeg won de koninginnerit op Green Mountain.

Marcel Kittel (Project 1t4u) over 2011


Marcel Kittel staat te boek als een van de talentvolste sprinters van het peloton. De jonge Duitser reed vorig seizoen voor Skil-Shimano en komt in 2012 uit voor zijn opvolger Project 1t4i. Dit seizoen wil hij doorbreken. Hij opende het nieuwe wielerseizoen sterk met sprintzeges in de Rondes van de Middellandse Zee en Oman.

Johan Bruyneel : Teammanager van RadioShack-Nissan-TrekJohan Bruyneel is in 2012 teamanager van de wielerploeg RadioShack-Nissan-Trek. Het team is een fusie tussen het Luxemburgse Leopard-Trek en het Amerikaanse RadioShack. De 47-jarige Belg won maar liefst dertien keer een grote ronde, waarvan 7 maal de Tour met Lance Armstorng. In 2012 wil hij met Andy Schleck de Tour de France winnen.

Een postbode sneller dan de Rabobank wielerploeg op de CaubergOp de beroemde Limburgse heuvel de Cauberg wordt de Rabobank-ploeg (met onder andere Michael Boogerd) er uit gereden door een postbode.

Het Spaanse onderkomen van Project 1t4iDe Nederlandse ProContinentale wielerploeg Project 1t4i heeft een vaste trainingslocatie in het Spaanse Altea Hills Beach Resort. Wieler Revue nam er een kijkje en maakte er mooie beelden van.

Trainingskamp Vacansoleil-DCM wielerploeg in het Spaanse Benidorm

Renners Rabobank wielerploeg doen lactaattest in MojacarVerzuurde benen en de smaak van bloed in je mond. Lactaattesten boezemen de renners angst in, maar hebben ook zeker hun nut. We gingen langs bij Rabobank en informeerden waarom trainers dit hun renners aandoen

De Nederlandse renners bij de Garmin wielerploeg


De Amerikaanse wielerploeg Garmin-Barracuda is in 2012 de werkgever van onder anderen de Nederlandse wielrenners Thomas Dekker, de broertjes Raymond en Michel Kreder en Martijn Maaskant. Ontspannen werken ze toe naar het nieuwe seizoen. Ook trainer Adrie van Diemen werkt bij de Amerikaanse ploeg. Hij legt het nut uit van zijn beruchte lactaattesten.

Dansende wielrenners (Michael Matthews en Lars Petter Nordhaug)


Wie is de beste danser: Rabobank-renner Michael Matthews of Lars Petter Nordhaug van Team Sky ?

John Degenkolb, sprinter bij Project 1t4i

John Degenkolb is een van de nieuwe renners bij Project 1t4i. De Duitse sprinter maakte vorig jaar bij HTC-Highroad zijn debuut in de ProTour. Met zes zeges kende hij een succesvol debuutjaar.

Project 1t4i wielerploeg

Project 1t4i is de opvolger van de Nederlandse wielerploeg Skil-Shimano. De teamnaam staat voor team spirit, inspiration, integrity, improvement en innovation. De ploeg draagt deze naam omdat de nieuwe geldschieter pas eind maart de nieuwe naam bekend wil maken. De Duitse sprinter Marcel Kittel zorgde in februari tijdens de Ster van Bessèges al voor de eerste overwinning van 2012.