De Nederlandse renners bij de Garmin wielerploeg


De Amerikaanse wielerploeg Garmin-Barracuda is in 2012 de werkgever van onder anderen de Nederlandse wielrenners Thomas Dekker, de broertjes Raymond en Michel Kreder en Martijn Maaskant. Ontspannen werken ze toe naar het nieuwe seizoen. Ook trainer Adrie van Diemen werkt bij de Amerikaanse ploeg. Hij legt het nut uit van zijn beruchte lactaattesten.

Thomas Dekker wint in Mallorca

Thomas Dekker heeft dinsdag voor Nederlands wielersucces gezorgd in de Challenge Mallorca, een serie wedstrijden op het vakantie-eiland. Dekker won de lastige derde rit door de Rus Vladimir Goesev en de Spanjaard Alberto Fernandez te verslaan. Op de eerste dag van de vijfdaagse was de Rabo-ploeg ook al succesvol geweest; toen won Oscar Freire.


Lees verder...

Rabobank wielerploeg op survivalkamp

Een CSC-survival in militaire outfit komt er niet aan te pas, maar de renners van het Rabobank Pro Tour Team zijn wel een aantal dagen bijeen in Limburg voor een teambuildingsbijeenkomst. Dit gebeurde op initiatief van ploegleider Erik Dekker. Dagelijks staan er volgens De Telegraaf mountainbiketochten op het programma, maar gisteren werd er ook een klimwand beklommen. Op Denis Menchov (wiens vrouw elk moment kan bevallen), Mauricio Ardilla, Graeme Brown en Matthew Hayman na was de gehele ploeg aanwezig.

Thomas Dekker niet naar de Tour

Thomas Dekker neemt niet deel aan de Ronde van Frankrijk. Dat is zondagavond in Maastricht na het Nederlands kampioenschap besloten door de ploegleiding van Rabobank in overleg met Dekker. Bram de Groot is aangewezen als vervanger.

De 21-jarige Dekker zou zaterdag zijn debuut maken in de Tour. Na een sterk voorjaar waarin hij winnaar werd van de hoog aangeschreven rittenkoers Tirreno-Adriatico slaagde hij er de afgelopen weken niet in die vorm te hervinden. Dinsdag werd hij teleurstellend achtste bij het NK tijdrijden. Bij het NK op de weg in Maastricht speelde hij ook geen hoofdrol. „In overleg met zijn trainer Cecchini is besloten van deelname af te zien. Er zijn twijfels over zijn vorm. Bij ons en bij hemzelf”, liet een woordvoerder van de Rabo-ploeg weten.

Vervanger Bram de Groot kende een sterk optreden bij het NK. Hij reed enige tijd op kop. Het wordt zijn vijfde Touroptreden, de laatste keer was in 2004.

Thomas Dekker tweede op ProTour ranglijst

Thomas Dekker staat na zijn zege in de Tirreno-Adriatico tweede op de ProTour-ranglijst. De Rabobankrenner moet met 51 punten, vijftig voor de eindzege en één punt voor de derde plaats in de tijdrit, alleen Floyd Landis (Phonak) voor zich dulden. De Amerikaan won zondag Parijs-Nice en werd tweede in een etappe. Daarmee verzamelde Landis 52 punten

Thomas Dekker in spoor Saronni

Thomas Dekker (21) is de op een na jongste winnaar ooit van de Italiaanse etappekoers Tirreno-Adriatico. De Italiaan Giuseppe Saronni (20) was in 1978 iets jonger.

De jonge Dekker is de derde Nederlander op de erelijst. Na Joop Zoetemelk in 1985, wist in 2002 ook Erik Dekker de Italiaanse rittenkoers te winnen. ''Op de erelijst staan alleen maar grote namen, dat geeft vertrouwen,'' aldus Thomas Dekker. Lees verder...

Thomas Dekker

Al wie nog sceptisch was over het talent van het 21-jarige goudklompje, moest aan het eind van vorig seizoen dringend zijn mening herzien. Thomas Dekker, geen familie van, wordt in Nederland het grootste talent in jaren genoemd en bewees als neoprof uitvoerig waarom. De zilveren medaille van het beloften WK in Verona en winnaar van de GP Eddy Merckx, trok bij de profs de positieve lijn door. Hij werd 6de in de eindstand van de Middellandse Zee, 11de in de proloog van Parijs-Nice, won ritten in het Critérium International en Ronde van Polen en zegevierde in het Kampioenschap van Nederland tijdrijden. Tussendoor zorgde hij ook nog voor winst in de GP van Zottegem. Ook in de Giro deed hij van zich spreken met 8ste en 13de plaatsen in de tijdritten. Heel Nederland droomt stilletjes van een toekomstig Tourwinnaar. Lees verder...

Thomas Dekker in Tirreno-Adriatico

Zijn jeugdige leeftijd lijkt voor Thomas Dekker geen beperkende factor meer. Meteen toen het rittenschema van de 41ste Tirreno-Adriatico werd gepresenteerd stak Thomas Dekker zijn vinger op. Door de terugkeer van de tijdrit in de Italiaanse rittenkoers zag de 21-jarige Noord-Hollander meteen zijn kansen. De twintig kilometer rondom Servigliano lijken de 'kleine' Dekker zodanig op zijn lijf geschreven te zijn dat de Rabobank-ploegleiding instemde om hem van Parijs-Nice af te halen en begin maart in te schrijven voor de koers tussen de twee zeeën. Lees verder...

"Thomas Dekker kan de Tour de France winnen"

Het gaat goed met wielrenner Thomas Dekker, zo geeft hij zelf aan in een gesprek met de Telegraaf. Het gaat vooral goed met Neerlands grootste wielerhoop sinds hij in het Italiaanse Toscane traint met de Italiaanse toptrainer Luigi Checcini. De man die de 21-jarige Dekker in zijn gezin opnam als was het zijn eigen zoon ziet in Dekker zelfs een potentiële Tourwinnaar.
Lees verder...

Thomas Dekker en dokter Cecchini

Wielrennen en doping, het is zo'n godvergeten onverbrekelijke combinatie. We zijn onze onschuld allang kwijtgeraakt als we naar de mooiste wielerkoersen kijken. De sport blijft boeien, maar in het achterhoofd klinkt een irritant stemmetje: 'Zou het, zou het?' gevoelige materie dus. Het zou een mens voorzichtig kunnen maken. Meestal zijn wielrenners dat wel, bij elke hint richting het gebruik van stimulantia. Maar ja, wat vertelt dan Thomas Dekker, 21 jaar en Nederlands grootste wielertalent? Doodleuk en doodkalm legt hij uit dat hij zijn contract bij de Rabobank-ploeg tot en met 2007 heeft verlengd, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Hij wil gaan samenwerken met 'wonderdokter' Luigi Cecchini en kiest er voor in Italië te gaan wonen.
De arts moet hem voorzien van de broodnodige schema's, waardoor hij voortaan beter bergop kan rijden en zijn tijdritten kan perfectioneren.

Lees verder...

Wielrenner Thomas Dekker blijft langer bij Rabo Wielerploeg

Thomas Dekker heeft zijn contract bij de Rabobank vandaag verlengd tot en met eind 2007. Beide partijen kwamen overeen de bestaande verbintenis, die eind dit jaar afliep, open te breken. Theo de Rooij is als directeur van de ploeg gelukkig met het langer behouden van het talent uit Dirkshorn. ,,We hadden Pieter Weening, Theo Eltink en Joost Posthuma al vastgelegd voor het volgende seizoen,met Thomas erbij hebben we alle Nederlandse toptalenten langer in huis. Dat is belangrijk voor het vaderlandse wielrennen en voor ons.'' Ook de 21-jarige nationaal kampioen tijdrijden was in zijn nopjes met de verlenging. ,,Ik denk dat Rabobank de ploeg is waar ik me het best kan ontwikkelen. Ik hoop de komende twee jaren weer een stap vooruit te zetten. Het streven is immers op een zo hoog mogelijk niveau te presteren.''