Edvald Boasson Hagen wint in Denain

De GP Denain is gewonnen door de jonge Noor Edvald Boasson Hagen. De renner van High Road haalde het in een spurt met drie voor de Fransen Jimmy Casper en Jimmy Engoulvent. Na 15 kilometer vormde zich een kopgroep van vijftien renners. Deze omvangrijke kopgroep boekte een maximale voorsprong van 3'15 op. De vijftien leiders mochten ook de vijf plaatselijke ronden, in en rond Denain, aansnijden met een voorsprong van 2'15 op de grote groep waarin de snelheid stelselmatig werd opgedreven.

De verstandhouding in de jacht op de leidende groep viel echter met nog dertig kilometer te gaan helemaal weg en in geen tijd bedroeg de voorsprong meer dan zeven minuten. De winnaar moest vooraan gezocht worden.

Op 25 kilometer van de eindmeet trok Guesdon in de aanval. Hij kreeg Engoulvent mee maar ook Longo Borghini, Boasson Hagen en de Fransen Casper en Bonnaire konden aansluiting vinden. Vandenbergh reed net op dat moment lek en zou de vluchters niet meer kunnen vervoegen.

Hagen opende op zeven kilometer van de finish de debatten maar kreeg geen vrijgeleide. Borghini en Bonnaire haakten wel af. In de sprint, die van ver werd opgezet, haalde Hagen het met gemak van Casper en Engoulvent. Guesdon werd op tien seconden vierde. Beste Belg was Vandenbergh op de negende plaats. Vanspeybroeck finishte als twaalfde en Dehaes als dertiende.

Uitslag GP Denain 2008

1. Edvald Boasson Hagen (Noo - Team High Road) de 195 km. in 4u22:59 (gem.: 44,40 km./u.)
2. Jimmy Casper (Fra)  z.t.;
3. Jimmy Engoulvent (Fra);
4. Frederic Guesdon (Fra) op 0:10
5. Paolo Longo Borghini (Ita) 0:28;
6. Lilian Jegou (Fra) 0:57
7. Stefan van Dijk (Ned)
8. Alexandre Blain (Fra)  1:01
9. Stijn Vandenbergh 1:05
10. Olivier Bonnaire (Fra) 1:07