Mark Cavendish rijdt Amstel Curaçao Race 2009

's Werelds beste sprinter in de geschiedenis van de Tour de France, Mark Cavendish, sluit dit jaar zijn seizoen af met de Amstel Curaçao Race. Met liefst zes etappeoverwinningen in de Tour de France in een massaspurt verbeterde de Brit dit jaar het record van Freddy Maertens die vijf sprints in de Tour wist te winnen. Cavendish zegevierde dit voorjaar ook al in Milaan-Sanremo na een spectaculaire millimetersprint met Heinrich Haussler.

Enkele uren nadat hij op de Champs Elysées zijn zesde ritzege met grote overmacht had geboekt, sprak Cavendish organisator Leo van Vliet in het Meridien-hotel aan. Vorig jaar had de Brit de superkampioen van het eiland Man ook al naar Curaçao willen komen, maar toen paste het niet in zijn programma. ,,Dit jaar wil ik absoluut van de partij zijn", bevestigde Cavendish tegen Van Vliet zijn komst naar de Caribische sluitingswedstrijd die op zaterdag 7 november plaats vindt.

De komende weken hoopt de Nederlandse bondscoach het deelnemersveld voor de 8e Amstel Curaçao Race verder aan te vullen. De gebroeders Andy en Frank Schleck, Karsten Kroon, Lars Boom en Edvald Boasson Hagen hebben ook al toegezegd. Van Vliet is nog in onderhandeling met diverse toppers. ,,Ik verwacht dit jaar een heel sterk deelnemersveld", verklaarde de organisator.