Ritzege en geel voor Pellizotti in Parijs-Nice

De sprinters maakten zich dinsdag klaar om in de tweede rit van Parijs-Nice te strijden om de ritwinst, maar na 177 kilometer tussen Vatan en Limoges hadden de spurters het nakijken. Franco Pellizotti sloeg in de lastige slotkilometer zijn slag. De Italiaan van Liquigas won de etappe en nam de gele leiderstrui over van David Millar (Saunier Duval).

In de slotkilometer werd Thomas Voeckler (Bouygues Telecom), de laatste van vier vluchters, teruggehaald door de voorhoede van het peloton. Onder aanvoering van Quick-Step, dat Tom Boonen of Gert Stegmans wilde lanceren, waren Voeckler, Murilo Fischer (Liquigas), Philippe Gilbert (Française des Jeux) en Stéphane Augé (Cofidis), die er na 45 kilometer vandoor waren gegaan, in de kraag gegrepen.

De slotmeters van de rit gingen echter licht omhoog en doordat het peloton was verbrokkeld, kon Pellizotti zijn slag slaan. Hij sprong weg en werd goed verdedigd door zijn ploeggenoot Luca Paolini, die nog derde werd. Daniele Benatti (Lampre) eindigde als tweede. In het algemeen klassement heeft Pellizotti zes seconden voorsprong op Millar. Joost Posthuma is op de vijftiende plaats de beste Nederlander. De renner van Rabobank heeft zeventien seconden achterstand.